Solvento

Notice and Takedown

Solvento reageert snel op inbreuken met een efficiënte Notice and Takedown-procedure, waarmee we de integriteit van onze diensten in Nederlandse datacenters handhaven.

Notice and takedown is een procedure die wordt gebruikt om de verspreiding van onrechtmatig materiaal op internet te beperken. Solvento is zich bewust van de noodzaak om deze procedure correct te hanteren en heeft daarom een notice and takedown procedure opgesteld om te zorgen dat onrechtmatig materiaal snel en effectief wordt verwijderd van onze servers.

Als Solvento-gebruiker kunt u de notice and takedown procedure gebruiken om onrechtmatig materiaal dat op onze servers wordt gehost, te rapporteren en te laten verwijderen. Dit kan onder andere gaan om materiaal dat inbreuk maakt op auteursrechten, privacy of andere wettelijke bepalingen.

Als u van mening bent dat er onrechtmatig materiaal op onze servers wordt gehost, kunt u een notice and takedown verzoek bij ons indienen. Dit verzoek moet schriftelijk worden ingediend en de volgende informatie bevatten:

 

  1. De specifieke URL van het materiaal waarover het verzoek wordt ingediend.
  2. Een duidelijke omschrijving van het onrechtmatige materiaal en waarom het onrechtmatig is.
  3. Bewijs dat u de rechtmatige eigenaar of licentiehouder bent van het materiaal of dat u gemachtigd bent om namens de eigenaar op te treden.
  4. Uw contactgegevens, waaronder uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

 

Wanneer we uw notice and takedown verzoek hebben ontvangen, zullen we het zo snel mogelijk beoordelen en actie ondernemen om het materiaal te verwijderen indien het verzoek gerechtvaardigd is. We zullen ook contact met u opnemen om u op de hoogte te stellen van de voortgang van uw verzoek.

Solvento hecht veel waarde aan de bescherming van rechten van anderen en streeft ernaar om ervoor te zorgen dat onze servers niet worden gebruikt voor de verspreiding van onrechtmatig materiaal. We nemen de notice and takedown procedure serieus en zullen ons best doen om uw verzoek zo snel en effectief mogelijk af te handelen.